Uw hoortoestellen hebben speciale batterijen nodig. In geen enkel geval mogen andere batterijen, zoals horloge- of andere knoopcelbatterijen, worden gebruikt. Deze hebben meestal een te hoge spanning en kunnen uw hoorapparaat beschadigen.
Batterijen voor uw hoortoestel zijn er in verschillende soorten en maten. Knoopcelbatterijen zijn het meest gangbaar in hoortoestellen. Er zijn 4 verschillende soorten batterijen, eenvoudig te herkennen aan de kleuren geel, oranje, bruin en blauw. Het verschil zit in de afmetingen en de prestaties. Zijn de batterijen op en weet u niet welke u nodig heeft? Geen zorgen. Onze audicien kan u altijd vertellen welke batterij u nodig heeft.
Het is moeilijk om daar een antwoord op te geven. Soms een paar dagen, soms een week. Het hangt af van het type batterij, maar natuurlijk ook van het vermogen van uw hoortoestel. Met een hoortoestel dat bijvoorbeeld batterij 312 gebruikt, mag u een levensduur van zo’n 4 tot 10 dagen verwachten. Uw audicien vertelt u graag meer over de hoorbatterijen voor uw type hoortoestel.
De maat van een hoorbatterij herkent u altijd aan een nummer en een kleur:
Er zijn batterijen in vele soorten en maten.
Voor alle soorten hoorbatterijen bent u bij Beter Horen aan het juiste adres. Beter Horen biedt alleen kwikvrije zink-lucht hoortoestelbatterijen. Deze batterijen voldoen aan alle nieuwste technische normen.
Wanneer u uw hoortoestel 15 uur per dag draagt:
Hoelang een hoortoestelbatterij precies meegaat, hangt af van uw type hoortoestel en hoe vaak u uw gehoorapparaat gebruikt.
Hoortoestelbatterijen moeten regelmatig vervangen worden. We snappen dat dit een uitdaging kan zijn. Ze zijn klein en makkelijk kwijt te raken. Dat maakt het verleidelijk om ze in de vuilnisbak te gooien. Maar de batterijen zijn schadelijk voor het milieu. We raden daarom ten zeerste aan om deze te recyclen. Door ze in te leveren bij inleverpunten voor batterijen bijvoorbeeld. Of kom langs in een van onze winkels en gooi ze in de speciale inzamelbakken.
Wanneer u de hoortoestelbatterijen moet vervangen? Dat hangt af van een aantal factoren. Denk aan de grootte van de batterij, het vermogen van het hoortoestel en of u draadloze functies gebruikt. Voor de verschillende maten houden we de volgende levensduur aan:
De batterijen van uw hoortoestel noemen we zink-luchtbatterijen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Ze gebruiken lucht als energiebron en bestaan, zoals de naam al verklapt, uit zink. Daarom mag u deze batterijen nooit bij het huisvuil gooien. Dit is erg schadelijk voor het milieu. Wees dan ook voorzichtig met het weggooien voor hoortoestelbatterijen.
Ga eens na: per jaar gebruikt de gemiddelde hoortoesteldrager al gauw rond de 140 batterijtjes. Die mogen natuurlijk niet in de prullenbak of grijze container, maar moeten apart worden ingezameld. Om dat iets gemakkelijker te maken, werkt Beter Horen samen met Stibat. Deze non-profit organisatie heeft in alle vestigingen van Beter Horen inzamelbakken geplaatst, zodat u uw lege hoorbatterijen gewoon in kunt leveren bij de balie als u nieuwe komt halen. Wel zo makkelijk!
Krijgt u een melding dat uw batterij van uw gehoorapparaat leeg is? Zo kunt u de batterij zelf vervangen:
Draagt u uw hoortoestel in het oor? In deze instructie vindt u stap voor stap uitgelegd hoe u de batterij van uw gehoorapparaat kunt vervangen.
Draagt u uw hoortoestel achter het oor met de luidspreker in het oor? In deze instructie vindt u stap voor stap uitgelegd hoe u de batterij van uw gehoorapparaat kunt vervangen.
Wilt u graag nieuwe batterijen bestellen voor u hoortoestel? Dat kan eenvoudig in de winkel.
Zijn uw batterijen leeg? Dan test u eenvoudig met onze batterijentester. Daarmee ziet u in één keer of uw hoorbatterijen aan vervanging toe zijn.