CZ, DSW en VGZ gehoorapparaat vergoeding

Wat krijgt u vergoed voor uw gehoorapparaat bij CZ, DSW en VGZ

Of uw hoortoestel wordt vergoed is afhankelijk van uw verzekering. Beter Horen heeft contracten met alle overkoepelende zorgverzekeraars, waaronder CZ, DSW en VGZ. Benieuwd wat u bij welke zorgverzekeraar vergoed krijgt? Lees dan verder. 

CZ gehoorapparaat vergoeding

CZ vergoedt hoortoestellen vanuit de basisverzekering. Dat betekent dat CZ 75% vergoedt en dat 25% voor uw eigen rekening is. Dit noemen we ook wel uw wettelijke eigen bijdrage. Met een aanvullende verzekering is het mogelijk dat uw hoortoestel volledig wordt vergoed. U betaalt eerst in de winkel een eigen bijdrage en declareert daarna het bedrag. Bent u klant bij CZ? 

Dan verrekent Beter Horen het bedrag rechtstreeks met CZ. CZ  verrekent de aanschaf van hoortoestellen met uw openstaande eigen risico. Het verplicht eigen risico is in 2024 vastgesteld op € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoedt CZ de zorg. 

VGZ gehoorapparaat vergoeding

Bij VGZ krijgt u na 5 jaar een nieuwe vergoeding voor uw hoortoestel, mocht uw hoortoestel aan vervanging toe zijn. Ook bij deze verzekeraar betaalt u een eigen bijdrage van 25%. Heeft u nog eigen risico open staan? Dan lost u die eerst af bij VGZ. Het bedrag dat daarna nog overblijft wordt door VGZ vergoed. 

DSW vergoeding gehoorapparaat

DSW hanteert dezelfde richtlijnen voor een vergoeding van een gehoorapparaat als de eerder genoemde verzekeraars. U betaalt in de meeste gevallen een eigen bijdrage van 25% en u lost eerst uw eigen risico af. 

Prijzen en vergoedingen gehoorapparaat

Hoeveel een gehoorapparaat kost en hoeveel u zelf moet betalen verschilt. De kosten zijn niet alleen afhankelijk van uw zorgverzekering en de hoeveelheid vergoeding die u krijgt. Ook de mate van uw gehoorverlies speelt een rol. De prijs van uw hoortoestel hangt ook af van uw persoonlijke hoorwensen en in welke situaties u een hoortoestel nodig hebt. 

Het hoorprotocol maakt onderscheid tussen 5 categorieën, van eenvoudig (categorie 1) tot complex gehoorverlies (categorie 5). In het hoorprotocol staat voor welke categorie u een vergoeding krijgt. Wilt u graag weten aan welke kosten en vergoedingen u moet denken? Uw audicien en zorgverzekeraar kunnen u meer vertellen. 

Meer weten over hoortoestel categorieën? Lees meer

Vergoeding gehoorapparaat bij Achmea en Zilveren Kruis

Bent u bij Zilveren Kruis, De Friesland. Interpolis of FBTO verzekerd? De vergoedingen en voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen. Ga naar de website van uw zorgverzekeraar om meer te weten te komen over de vergoedingen. Uniek bij Zilveren Kruis is dat u dit eigen risico niet hoeft te betalen. U hoeft dus niet eerst uw eigen risico op te maken voordat u een vergoeding voor uw hoortoestel krijgt. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de vergoedingen bij CZ?

CZ vergoedt hoortoestellen vanuit de basisverzekering. Dat betekent dat CZ 75% vergoedt en dat 25% voor uw eigen rekening is. Dit noemen we ook wel uw wettelijke eigen bijdrage. Met een aanvullende verzekering is het mogelijk dat uw hoortoestel volledig wordt vergoed.

Wat krijg je vergoed voor gehoorapparaat?

In Nederland worden gehoorapparaten vaak deels vergoed vanuit de basisverzekering. Als u aan de voorwaarden voldoet, vergoedt uw zorgverzekeraar 75% van de aanschafprijs. Heeft u een aanvullende zorgverzekering afgesloten? Dan kan de vergoeding zelfs oplopen tot 100%.
Meer weten over vergoedingen van uw hoortoestellen? Maak een afspraak

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel