De kosten van gehoorapparaten variëren. Een deel van de kosten vergoedt de zorgverzekeraar, mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden. Maar hoeveel is dat? En wat moet u zelf nog bij betalen? Op deze pagina geven we antwoord op de vraag: wat kost een gehoorapparaat?
De kosten van gehoorapparaten hangen van een aantal zaken af, namelijk:
Een hoortoestel moet u ook onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van batterijen of het grondig schoonmaken van uw hoortoestel. Daarom is het handig om te weten met welke extra kosten u rekening moet houden.
U draagt uw hoortoestel iedere dag een flink aantal uur. Dat zorgt ervoor dat u misschien behoefte heeft aan hoorhulpmiddelen om uw hoorervaring nog beter te maken. Bijvoorbeeld een tv streamer of ringleiding. Maar ook zorgt het iedere dag dragen van een hoortoestel voor de nodige gebruikssporen. Goed onderhoud is dus minstens zo belangrijk. Wij bieden u alles wat u nodig heeft om uw toestel in topconditie te houden. Bekijk onze schoonmaakproducten voor hoortoestellen.
Perfect werkende hoortoestellen voor uw oren is één. Maar ze ook in topconditie houden en steeds aan te passen aan uw gehoor vergt eventuele consultaties en nazorg. Bij een jaarlijkse afspraak kunnen we u het beste adviseren. Zo begeleiden we u naar de meest optimale hoorervaring.
Uw hoortoestel wordt geleverd met batterijen. Bij gebruik van het toestel moeten de batterijen geregeld worden vervangen. Hoe vaak dit moet, verschilt per persoon en per type hoortoestel. Sommige verzekeraars bieden via een aanvullende verzekering een vergoeding op hoortoestelbatterijen. Informeer hiervoor bij uw verzekeraar. Zo niet, dan kunt u de kosten ervan aftrekken van de belastingdienst. Bovendien bieden wij ook oplaadbare hoortoestellen. Dan kunt u helemaal gedag zeggen tegen batterijen! Opladers voor oplaadbare hoortoestellen vallen buiten een eventuele vergoeding van de verzekering.
Bij Beter Horen streven we naar horen zonder zorgen. Daarom hebben we drie unieke Beter Horen service kaarten, precies afgestemd op uw behoeften. Zo krijgt u meer voordelen en zekerheid. Geniet van persoonlijke voordelen, zoals korting op onderhoudsartikelen, eventuele batterijen en een goede verzekering tegen schade, verlies of diefstal.
Er kan (helaas) altijd iets gebeuren met uw hoortoestel. Denk aan diefstal, verlies of onherstelbare schade. U kunt bij Beter Horen de vervangingsverzekering afsluiten. Dan bent u altijd zeker van een vervangend gehoorapparaat en wordt de afhandeling met de verzekering voor u geregeld. Wel zo gemakkelijk!
De volgende punten zijn wel inbegrepen bij de prijzen van gehoorapparaten:
Wat zit er niet bij de prijs van een hoortoestel inbegrepen?
Of uw hoortoestellen in aanmerking komen voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar, hangt af van uw mate van gehoorverlies en polisvoorwaarden. Bij Beter Horen volgen we daarin het zogenaamde hoorprotocol. Op basis van een hoortest en een vragenlijst wordt u een hoortoestel uit een van de vijf categorieën aangeboden. Als u aan één oor minstens 35 dB gehoorverlies heeft, dan heeft u vaak recht op een (gedeeltelijke) vergoeding.
De hoogte van de vergoeding hangt af van uw zorgverzekeraar, uw gekozen polis en de categorie waarin u valt. Bent u verzekerd bij Zilveren Kruis, Zilveren Kruis ZieZo, De Friesland, FBTO, Interpolis, en ProLife? Dan betaalt u geen eigen risico voor hoortoestellen binnen het zorgsegment. Enige zorgverzekeraars staan wel toe dat u een hoortoestel uit een hogere categorie kiest. U moet dan hiervoor zelf bijbetalen. Onder voorwaarden kunt u dat bedrag aftrekken bij de Belastingdienst. Bij Beter Horen hebben we afspraken gemaakt met vrijwel alle zorgverzekeraars, dus u kunt altijd terecht voor een goede hooroplossing.
Veelgestelde vragen